Bliver du vokset ofte? Eller skal du først i gang med det nu? Lige meget om du er voks veteran eller nybegynder er der nogle helt grundlæggende ting som de fleste glemmer. Her vil jeg fortælle hvorfor det er super vigtigt at pleje huden rigtigt, før- og efter voksbehandlinger.

For at opnå det bedste resultat mellem behandlingerne, undgå indgroede eller knækkede hår, og få din hud til at fremstå smuk, er det vigtigt at du husker følgende:

- Regel nr. 1: Du skal bruge mild scrub til kroppen mindst en gang om ugen.

Når du bruger en scrub fjerner du døde hudceller, som ligger på overfladen af huden.  Hvis du tænker at det er lidt ulækkert at der ligger døde hudceller på din krop, så tænk hvad der kan ske når håret ikke kan komme igennem huden på grund af de døde hudceller……

TIP: Ved brug af scrub i intimområdet, er det vigtigt at scrubben ikke indeholder grove korn. Dette kan medføre hudirritation i form af rødme og knopper. Start først scrub 5 dage efter voksbehandlingen da huden godt kan være lidt følsom.

- Regel nu.2: Fugt huden efter bad hver gang.

Hvis du bruger en lækker lotion eller bodyolie efter badet hver eneste gang, bliver huden mere elastisk og smidig. Ud over at huden vil føles lækker så hjælper det på voksbehandlingen. Hårene vil slippe lettere under en voksbehandling og du vil opleve et meget flottere resultat….. og det vil gøre mindre ondt!

Hvad er indgroede hår?

Indgroede hår kan forekomme efter al slags hårfjerning. Når hårene vokser ud igen efter en voksbehandling, ved brug af skraber eller anden hårfjerning. Hårene der vokser ud efter en voksbehandling, er fine og bløde hår, der kan have det svært ved at trænge igennem hudens overflade. Det kan medføre at håret vil fortsætte med at vokse under huden og krølle sig sammen i hårfolliklen. Dette resulterer i et indgroet hår og irritation, med tendens til betændelse.

Ved barbering kan man få samme problemer med indgroede hår, røde knopper og irritation i huden. Ved barbering fjerner man det yderste lag af huden, hvilket gør huden tykkere og hårene kan have det svært ved at trænge igennem huden.

Så igen piger… HUSK at bruge en mild scrub 1 – 2 gange om ugen.